Oliebron route

38 km

Oliebron route

38 km

Met de Oliebronroute ontdekt u het gebied richting Coevorden. We starten in de buurtschappen Middendorp en Oosterse Bos. In Oosterse Bos staan enkele oude Saksische boerderijen die onder Rijksmonumentenzorg vallen. De boerderijen zijn rond het jaar 1800 gebouwd. Een groot deel van Oosterse Bos is een beschermd dorpsgezicht. Wanneer we deze buurtschappen achter ons hebben gelaten vervolgen we onze route langs het Schoonebeker Diep. Het Schoonebeker Diep vormt de grens tussen Nederland en Duitsland. Langs het Schoonebeker Diep staat ook de Luchtwachttoren uit de Koude Oorlog, op gezette tijden is deze toren geopend voor het publiek. U vind er informatieborden en kunt er heerlijk genieten van de omgeving. Wanneer u de route vervolgt passeert u nog de “Katshaarschans”, Dalerveen en is er nog de mogelijkheid om een spelletje Boerengolf of Frisbeegolf te spelen. Is bij te boeken als arrangement.

Route

U kunt van ons de Oliebron route op papier meekrijgen. Maar u kunt ook een GPX bestand downloaden via de knop hieronder. 
Voor desktop: Klik met de rechter muisknop op de knop en kies voor ‘link opslaan als’. Sla het bestand op.
Voor mobiel: Hou de knop ingedrukt totdat er een menu verschijnt en kies voor ‘link downloaden’. Sla het bestand op.

U kunt op uw telefoon de app “komoot” gratis downloaden in de Google playstore of de Appstore. In de app logt u gemakkelijk in met uw Facebook account of maak een gratis account aan. Bij profiel kunt u op de + klikken bij routes, selecteer het gpx bestand dat wij u heeft gedownload. Vervolgens kunt u klikken op “volg route”.

Oliebron route

Andere routes

Bargerveen route

25 km

Runde route

38 km

Emmerdennen route

54 km

Bargerveenscooters

Griendtsveenstraat 132
7887 TK Erica
Tel: 06-51933296
E-mail: info@bargerveenscooters.nl
WhatsApp: 06-51933296

Vind ons op social media